FN’s Torturkomité har afvist en klage over Flygtningenævnets afgørelse og kritiseret nævnet for ikke at opretholde udsættelsen af en udrejsefrist.

FN’s Torturkomité har i en udtalelse, dateret den 12. januar 2021, afvist en klage over Flygtningenævnets afgørelse om afslag på asyl som inadmissible og kritiseret nævnet for ikke at opretholde udsættelsen af en udrejsefrist.

Ansøgeren havde som asylmotiv henvist til, at han ved en tilbagevenden til Tyrkiet frygtede at blive idømt en længere fængselsstraf, fordi han havde været medlem af en række partier, herunder PKK og KCK, i perioden fra 2006 til 2010. Endvidere frygtede ansøgeren at blive idømt en lang fængselsstraf, fordi han var militærnægter, ligesom han risikerede at blive pålagt militærtjeneste og i den forbindelse frygtede at blive slået ihjel af myndighederne, fordi han er etnisk kurder. Endelig frygtede klageren, at personer fra PKK ville slå ham ihjel, fordi han flygtede under et træningsophold i PKK.  

FN’s Torturkomité har tidligere udtalt kritik i sagen, hvorefter Flygtningenævnet genoptog og stadfæstede Udlændingestyrelsens afgørelse på ny. Læs nyhed herom på Flygtningenævnets hjemmeside her.

Flygtningenævnets beslutning om ikke er opretholde udsættelsen af klagerens udrejsefrist er omtalt på Flygtningenævnets hjemmeside her.

Klageren blev udsendt til Tyrkiet i 2018.

Klik her for at læse komitéens nye udtalelse.

Senest opdateret: 22-01-2021
Udgiver: Flygtningenævnet

Til toppen