Afgørelser i genoptagne sager med kritik af Flygtningenævnet


FN’s Børnekomité har i en udtalelse, dateret den 28. september 2020, udtalt kritik af nævnets afgørelse vedrørende udsendelse af en kinesisk kvinde og hendes tre børn til Kina. Flygtningenævnet havde senest i december 2018 stadfæstet Udlændingestyrelsens afslag på asyl til alle klagerne. Klagerne og deres henholdsvis ægtefælle/far har haft lov til at opholde sig i Danmark under komitéens behandling af sagen.

Klagerne havde som asylmotiv henvist til, at de ved en tilbagevenden til Kina frygtede, at de ville blive tvangsfjernet fra deres mor og ikke ville blive registreret i det kinesiske Hukou-register.

Læs præmisserne fra nævnets afgørelse i den kvindelige kinesiske statsborgers sag og komiteens udtalelse ved at klikke her

Flygtningenævnet besluttede efter kritikken at genoptage behandlingen af sagen vedrørende den kvindelige kinesiske statsborger og hendes tre mindreårige børn såvel som hendes ægtefælles sag.

Flygtningenævnet har i august 2021 truffet afgørelse i sagerne og således på ny stadfæstet Udlændingestyrelsens afslag på asyl. Flygtningenævnet har fastholdt nævnets afgørelse i sagerne den 13. december 2018. Der blev ikke fastsat en udrejsefrist i sagerne, idet klagerne har en verserende sag om opholdstilladelse efter udlændingelovens § 9c.

Klik her for at læse resumé af afgørelsen i den kvindelige ansøger og børnenes sag.


Senest opdateret: 13-09-2021
Udgiver: Flygtningenævnet

Til toppen